Codex

Interested in functions, hooks, classes, or methods? Check out the new WordPress Code Reference!

hr:Stranice Dodaj Novu Zaslon

Stranice → Dodaj Novu

Stranice Dodaj Novu Zaslon omogućuje vam da dodate nove Stranice.

Pages Add New Screen

Povratak na Administration Screens.

Opcije Zaslona

Opcije Zaslona omogućuju vam sa odaberete koji moduli su prikazani, ili sakriveni. Klikom na karticu Opcije Zaslona prikazuje se lista opcija sa mogućnošću odabira. Označite svaki modul koji želite da se prikaže na zaslonu, ili odznačite one koje ne želite vidjeti na zaslonu. Kliknite ponovno karticu Opcije Zaslona kako bi ju zatvorili. Ove opcije su snimljene tako da vi možete prilagoditi kako vaš uređivački zaslon izgleda. Stoga ako su moduli Prilagodljiva Polja, Rasprava, Slug i Post Autor sakrivena, upotrijebite Opcije Zaslona kako bi prikazali te module.

Proširivanje, Sužavanje i Premještanje Modula

Moduli, Objavi, Svojstva Stranice, Istaknuta Slika i drugi, mogu biti prošireni ili smanjeni klikom na nsalovnu traku modula.

Uz to, navedena četiri modula mogu se pomicati postavljanjem kursora miša na naslovnu traku modula. kada se kursor promijeni u 4 strelice, držite lijevu tipku miša i povucite modul do željenog mjesta, zatim otpustite tipku miša (ovo se zove povuci-i-spusti).

Dodaj Novu Stranicu

Naslov 
Naslov vaše stranice. Možete koristiti bilo koje riječi i fraze. Izbjegavajte korištenje istog naslova dva puta jer će to prouzrokovati probleme. Možete koristiti zareze, apostrofe, navodnike, crtice i ostale tipične simbole na stranici poput "O mojoj stranici - Here's Lookin' at You, Kid." WordPress će očistiti naslov za poveznicu na stranicu, nazvan slug.
Područje Uređivanja Stranice 
Prazan okvir gdje unosite tekst, poveznice, poveznice na slike i ostale informacije koje želite prikazati na vašoj stranici. Možete koristiti Vizualni uređivač ili HTML pregled za sastavljanje vaših stranica.
Gumb Predpregled 
Omogućuje vam pregled stranice prije nego što službeno objavite.
Okvir Objavi 
Sadrži gumbe koji kontroliraju status vaše stranice. Glavni statusi su Objavljeno, Čeka Recenziju i Skica. Objavljeno status znači da je stranica objavljena na vašem blogu tako da ju svi mogu vidjeti. Čeka Recenziju znači da skica čeka recenziju urednika prije objavljivanja. Skica znači da stranica nije objavljena i ostaje skica za vas. Ako odaberete određeni status objavljivanja i kliknete gumb ažuriranja ili objavljivanja, taj status će se primijeniti na tu stranicu. Na primjer, kako bi snimili stranicu u statusu Čeka Recenziju, odaberite Čeka Recenziju status iz padajućeg izbornika Statusa objavljivanja i kliknite Snimi pod Na čekanju. (Vidjeti će te sve stranice organizirane po statusima klikom na Stranice > Uredi). Kako bi tempirali stranicu za objavljivanje u budućem vremenu ili datumu, kliknite "Uredi" okviru Objavi odmah do riječi "Objavi odmah". Također možete promijeniti datum objavljivanja u neki iz prošlog ili budućeg vremena. Promijenite postavke na željeno vrijeme i datum. Morate kliknuti gumb "Objavi" kada ste završili stranicu kako bi ju objavili u željeno vrijeme i datum.
Okvir Objavi 
Vidljivost - Ovo određuje kako se vaša stranica prikazuje svijetu. Javne stranice biti će vidljive svim posjetiteljima kad se objave. Lozinkom zaštićene stranice objavljene su za sve, ali posjetitelj mora znati lozinku kako vidio sadržaj stranice. Privatne stranice su vidljive vama (i drugim urednicim ili administratorima unutar vaše stranice).
Stalna veza 
Nakon što snimite stranicu, Stalna veza ispod naslova prikazuje potencijalni URL za stranicu, sve dok imate omogućene stalne veze. (Kako bi omogućili stalne veze, idite u Postavke > Stalne veze.) URL je generiran iz vašeg naslova. U prethodnim inačicama WordPressa, ovo se zvalo "page-slug." Zarezi, navodnici, apostrofi i drugi ne omiljeni znakovi od strane HTML-a, promijenjei su i stavljena je crtica između svake riječi. ako je vaš naslov "Moja stranica - Here's Lookin' at You, Kid", biti će očišćen u "moja-stranica-heres-lookin-at-you-kid" kao naslov. Možete manualno ovo promijeniti, možda skratiti u "moja-stranica-lookin-at-you-kid".
Snimi 
Omogućuje vam da snimite vašu stranicu kao skicu / čeka recenziju umjesto da ju odmah objavite. Kako bi se vratili vašim skicama kasnije, posjetite Stranice > Uredi i zatim odaberite vašu stranicu iz liste.
Objavi 
Objavljuje vašu stranicu na web stranici. Možete urediti vrijeme kada je vaša stranica objavljena klikom na poveznicu Uredi iznad gumba Objavi i navodeći vrijeme kada želite da se stranica objavi. Po zadanom, kada je stranica prvi put automatski snimljena, to će biti datum i vrijeme stranice u bazi podataka.
Matično 
Matična stranica koja kontrolira koliko duboko ide vaša hijerarhija stranica.
Predložak 
Page Template za korištenje za prezentaciju stranice.
Redoslijed 
Redoslijed stranica za sortiranje liste stranica.
See also Administration Screens and Network Admin.