Codex

Interested in functions, hooks, classes, or methods? Check out the new WordPress Code Reference!

sk:Moduly

Úvod

Moduly su nástroje, ktoré pomáhajú rozšíriť základné funkcie WordPressu. Tento článok obsahuje zoznam modulov zoradených podľa kategórii, a odkazy k ďaľším modulom. Jadro Wordpressu je dizajnované čo najjednoduchšie, aby sa zväčšila flexibilita a minimalizoval sa "balast v kóde". Moduly môžu mať rôzne funkcie a vlastnosti, a tak si užívateľ môže prispôsobiť stránku podľa svojich predstáv.

Inštrukcie a informácie ako sťahovať, inštalovať, aktualizovať, odstraňovať poruchy a spravovať moduly si môžete pozrieť v Správe modulov. Ak si chcete vytvorit svoj vlastný modul, existuje komplexný zoznam informácii, ktoré nájdete v Informáciach o moduloch.

Repozitár modulov

Moduly WordPressu su dostupné z rôznych zdrojov. Oficiálny zdroj je:

Nie všetky moduly sa dostanú do tohoto repozitára. Skúste tiež zadať do webového vyhľadávania "WordPress Plugin" a kľúčové slovo funkcie, ktorú hľadáte.

Základné moduly

Nasledujúce moduly sú obsiahnuté v základnej verzii Wordpressu:

Akismet 
Akismet kontroluje vaše komentáre a hodnotí, či vyzerajú ako spam alebo nie. Spam si môžete pozrieť pod položkou "Manage". Starý spam je po 15-tich dňoch automaticky zmazaný.
Hello Dolly 
Toto nieje len modul, symbolizuje nádej a nadšenie celej generácie pozostávajucej z dvoch slov spievaných Louisom Armstrongom. Hello, Dolly. Toto je mimochodom prvý oficiálny modul WordPressu. Keď je aktivovaný, náhodne budete vidieť slová z piesne "Hello, Dolly" vpravo hore od Panela administrátorov, na každej strane okrem Panela modulov.

Vývoj modulov

Pre ďaľšie informácie ohľadom vytvárania modulov navštívte: