Codex

Interested in functions, hooks, classes, or methods? Check out the new WordPress Code Reference!

sk:New To WordPress - Where to Start

Ak začínate s WordPress, máte strach a neviete kde začať, ste na správnom mieste! Tu vám veľmi jednoducho a krok-za-krokom vysvetlíme, ako začať s WordPress. Pamätajte si, že ak v niečom potrebujete pomôcť v týchto článkoch je uvedené množstvo možností ako toho dosiahnuť. Vitajte vo vzrušujúcom svete WordPress!

Krok prvý - Čítajte

Predtým ako investujete svoj drahocenný čas a energiu do inštalácie WordPress, je tu zopár dokumentov ktorím by ste mali venovať svoju pozornosť. WordPress je skvelý produkt; ľahko sa používa, je to veľmi silná platforma, ale nie je to v každom prípade softvér pre každého. Je to ako stavanie domu, potrebujete správny nástroj na správnu činnosť. Zvážte či si nechcete vytvoriť PDF, aby ste mohli čítať tieto texty aj vo vašom voľnom čase.

Krok druhý - Spravte si plán

Na základe informácií, ktoré ste práve prečítali, vrátane pokynov na inštaláciu WordPress, mali by ste si prečítať zoznam vecí, ktoré potrebujete a čo musíte urobiť. Ak netreba, skontrolujte si váš zoznam - a ubezpečte sam že obsahuje nasledujúce informácie:

Nasledujúce dokumenty vám pomôžu pochopiť viac ako funguje WordPress a ako spraviť plán pre vašu WordPress stránku:

Je podstatné si naplánovať čo chcete od vašej WordPress stránky. Tu sú nejaké otázky na ktoré si môžete odpovedať. Urobte si zoznam odpovedí ktoré chcete zahrnúť do vášho plánu.

  • Budete inštalovať WordPress do koreňa adresára, podzložky, alebo si chcete spraviť len testovaciu stránku aby ste sa uistili čo chcete použiť?
  • Aký chcete spraviť zoznam pre Kategórie vašej stránky? Uvedomte si, že WordPress môže usporiadavať kategórie abecedne podľa mena, alebo podľa ID (usporiadanie vložené cez obrazovku Správa > Kategórie), takže ak je pre vás dôležité ako sa zobrazí usporiadanie kategórií, začnite vašim zoznamom kategorií.
  • Máte spravený zoznam Stránok ktoré chcete pridať vašej stránke, ako napr. O stránke, Kontakt, alebo Udalosti?

Krok tretí - Inštalácia WordPress

S týmito informáciami a vašim plánom je na čase inštalovať WordPress.