Codex

Interested in functions, hooks, classes, or methods? Check out the new WordPress Code Reference!

tr:WordPress Eklentileri

Giriş

Eklentiler Wordpress'in fonksiyonelliğini arttırmanıza yarayan araçlardır. Bu yazı kategorilere göre eklentilerin bir listesini içerir ve diğer eklenti bağlantılarını barındırır.En önemlisi yalın olarak Wordpress,esnekliği en üst düzeye çıkarmak ve kod boyutunu küçültmek için tasarlanmıştır.Eklentiler size özel fonksiyonlar ve özellikler sunar,böylece her kullanıcı sitelerini kendi özel ihtiyaçlarına göre uyarlayabilir.

Talimatlar ve indirme,yükleme,yükseltme ve sorun giderme hakkında bilgi için Eklenti Yönetimi sayfasına bakabilirsiniz.Eğer kendiniz bir eklenti geliştirmek istiyorsanız Eklenti Kaynakları sayfasına bakabilirsiniz.

Eklenti Depoları

Wordpress eklentileri çeşitli kaynaklarda mevcuttur.Resmi Wordpress eklentileri için kaynaklar şunlardır:

Tüm Wordpress eklentileri yukarıdaki gibidir.Web'de arama yapmak için "Wordpress Eklenti" ve istediğiniz özellikleri anahtar kelimeler şeklinde yazarak arayabilirsiniz.

Varsayılan Eklentiler

Aşağıdaki eklentiler ise Wordpress indirme paketi içinde dağıtılan eklentilerdir:

Akismet 
Akismet, yazılarınıza yapılan yorumların istenmeyen (spam) olup olmadıklarını kontrol eder ve bulduğu yorumları 15 gün sonra otomatik olarak siler.Akismet’in yakaladığı spam yorumları “Yorumlar” menüsü altında inceleyebilirsiniz
Hello Dolly 
Bu sadece bir eklenti değildir, Louis Armstrong tarafından söylenen iki kelimeyi sembolize eder: "Hello, Dolly". Bu eklenti etkinleştirildiğinde yönetim panelinin sağ üst köşesinde her sayfada rasgele sözler görmenizi sağlar.