Codex

Interested in functions, hooks, classes, or methods? Check out the new WordPress Code Reference!

hr:Zaslon Poveznice

Poveznice → Sve Poveznice

Zaslon Poveznice omogućuje vam upravljanje različitim poveznicama prethodno dodanim na vaš blog. Višestruke poveznice mogu biti odabrane za brisanje. Mogućnosti Pretraživanje i Filtriranje su također dostupne kako bi vam olakšale pronalaženje željenih poveznica. Individualnim poveznicama može se pristupiti kako bi se uredile informacije pojedinačno o željenoj poveznici.


Povratak na Administratorske Zaslone.


Tablica Poveznica

Zaslon Poveznice

Poveznice su prikazane kao redovi u tablici sa sljedećim stupcima:

  • * - Kvadratić za odabir Poveznice.
  • Ime - Ime (podebljano) poveznice i njezin opis.
  • URL - URL odredišta (Web Adresa) poveznice.
  • Kategorije - Sve poveznice moraju pripadati jednoj kategoriji. Kategorija kojoj ta poveznica pripada prikazana je ovdje.
  • Suodnos - Ovaj stup prikazuje sve XFN suodnose za ovu poveznicu. Više saznajte na Links Add New Screen.
  • Vidljivo - Da li je poveznica vidljiva na vašoj web stranici.
  • Ocjena - Ocjena od 0 do 9 za tu poveznicu, gdje 0 označava da poveznica nije ocjenjena. Što sistem ocjenjivanja točno definira na vašoj web stranici na vama je da odlučite.

Pomoć → Opcije Zaslona

Opcije Zaslona omogućavaju vam da odaberete koji su stupovi prikazani u tablici ispod a koji ne. Klikom na Opcije Zaslona karticu prikazuje se lista stupova sa kvadratićem za označavanje svakog stupa. Označite kvadratić za svaki stup koji želite prikazati u tablici, ili odznačite kvadratić za svaki stup koji ne želite prikazati u tablici ispod. Kliknite na karticu Pomoć kako bi zatvorili Opcije Zaslona.

Pretraživanje

Iznad tablice poveznica, na gornjoj desnoj strani nalazi se polje za pretraživanje u koje možete unijeti riječ ili više njih i zatim kliknuti "Pretraživanje Poveznica" gumb kako pretražili i prikazali sve poveznice koje odgovaraju riječim koje ste unijeli u pretragu.

Opcije Filtriranja

Iznad same tablice poveznica nalaze se dvije opcije filtriranja desno od izbornika Masovne Radnje i gumba Primjeni:

Pregledaj sve kategorije
Ovaj padajući izbornik omogućuje vam da odaberete, prema Kategoriji Poveznice, koje će poveznice biti prikazane u Tablici Poveznica. Po zadanom odabrano je "Pregledaj sve kategorije" i sve vaše poveznice će biti prikazane.
Filtriraj
Klikom na ovaj gumb primjenjuju se postavke koje ste odabrali u padajućim izbornicima.

Korištenje naredbi Odabir, Akcije i Primjeni

Odabir

Ovaj zaslon omogućuje Masovne Radnje koje možete primjeniti na jednu ili više poveznica odabranih u tablici. Kako bi Masovne Radnje bile izvršene na više poveznica odjednom, poveznice moraju biti odabrane putem jedne od ovih metoda:
  • Odabir svake poveznice pojedinačno - Kako bi odabrali poveznicu, polje za označavanje lijevo do poveznice mora biti označeno (kliknuto). Moguće je odabiranje više poveznica označavanjem njihovih polja za označavanje.
  • Odabir svih poveznica u trenutnoj Tablici - Sve poveznice u trenutnoj tablici mogu biti odabrane klikom na polje za označavanje u traci u zaglavlju ili podnožju tablice. Naravno, odznačavanje u traci u zaglavlju ili podnožju rezultirati će da svi unosi u tablici budu odznačeni (NE odabrani).
  • Obrnuti Odabir - Obrnuti Odabir znači da označena polja postaju neoznačena i obrnuto. Obrnuti Odabir se postiže tako da se pritisne Shift tipka i klikne polje za označavanje u traci zaglavlja ili podnožja tablice.

Akcije

Akcije opisuju proces koji će se obaviti na određenim poveznicama. Postoje dva stila Akcija koje se zovu "Masovne radnje" i "Trenutačne radnje".
  • Masovne Radnje - Ove radnje mogu se izvršiti na jednoj ili više poveznica odjednom, ako su te poveznice prethodno odabrane. Masovne radnje su dostupne, kada je to potrebno, kao izbori u padajućem izborniku Masovne Radnje, iznad tablice poveznica. Jedina dopuštena Masovna Radnja je Izbriši.
  • Trenutne Akcije - Trenutne Akcije se izvršavaju odmah, na individualnoj poveznici. Postavljanjem kursora miša iznad poveznice otkrivaju se Uredi i Izbriši opcije, u stupcu Ime u retku te poveznice. Klik na ime poveznice će također pokrenuti akciju Uredi.
Dostupne Akcije su opisane ispod:
  • Uredi - Ova Trenutna Akcija prikazuje Uredi Poveznice zaslon. Ova Akcija može biti pokrenuta klikom na ime poveznice ili klikom na opciju Uredi ispod imena poveznice. Pogledaj Uređivanje Poveznica sekciju za detalje o uređivanju poveznica.
  • Izbriši - Ova Akcija briše poveznice. Akcija Izbriši je dostupna kao Masovna Radnja i kao Trenutna Akcija.

Primjeni

Nakon što je jedna ili više poveznica odabrano, i nakon što je odabrana Masovna Radnja, gumb Primjeni izvodi naređenu Akciju na odabranim poveznicama.
  • Primjeni - Klikni gumb Primjeni kako bi izvršili Masovnu Radnju, navedenu u padajućem izborniku Akcija, na odabranim poveznicama. Zapamtite, prije izvršenja Akcija, jedna ili više poveznica mora biti odabrano, kao što je opisano ranije.

Uređivanje Poveznica

Ova metoda rada je istovjetna kao i Links Add New Screen. Jedina razlika je da se gumb za snimanje vaših promjena zove "Ažuriraj Poveznicu" umjesto "Dodaj Poveznicu".

See also Administration Screens and Network Admin.