WordPress.org

Codex

Attention Interested in functions, hooks, classes, or methods? Check out the new WordPress Code Reference!

nl:Voor het installeren

Terug naar de Startpagina

Voordat je WordPress installeert is het belangrijk dat je controleert of de provider waar je WordPress host aan de eisen voldoet (wees gerust, de meeste doen dit) en of je zelf snapt hoe het werkt (wees nog steeds gerust, het is echt niet moeilijk). Geen van beide zou een probleem moeten zijn maar het is slim om het zeker te weten.

Voor een lijst met de eisen kun je kijken bij Hosting WordPress. Je kunt de benodigde eisen ook lezen op de officiële WordPress requirement pagina (Engels) .

Voor het installeren van WordPress moet je weten hoe je een tekstverwerker gebruikt om het algemene configuratiebestand te kunnen bewerken. Voor een Windowsgebruiker volstaat Kladblok. Later wil je misschien de themabestanden aanpassen. Je kunt dit doen via het WordPress Dashboard, maar een goede tekstverwerker (en dat is niet Microsoft Word of Open/LibreOffice o.i.d. maar bijvoorbeeld wel Notepad++). Voor meer informatie kun je Editing Files lezen (Engels).

Je moet ook in staat zijn om een FTP-programma te gebruiken om bestanden te uploaden en permissies ervoor in te stellen (mogelijk). Je kunt hiervoor het gratis programma FileZilla (Engels) gebruiken.

Dat is het. Nu kun je verder gaan met de Installatie.

Terug naar de Startpagina