WordPress.org

Codex

Attention Interested in functions, hooks, classes, or methods? Check out the new WordPress Code Reference!

nl:WordPress in het Nederlands

Terug naar de Startpagina

Laat WordPress Nederlands praten

Op http://nl.wordpress.org/ wordt altijd de Nederlandse versie van WordPress aangeboden.
De Nederlandse vertaling wordt onderhouden door het Vertaalteam. De meest recente vertaling wordt altijd op http://nl.wordpress.org/ gezet, op http://wordpress.org/ vind je altijd de meest recente Engelse versie. Meestal verschijnt de Nederlandse versie iets later dan de Engelse.

Nieuwe installatie

Stap 1 : Download WordPress
Ga naar http://nl.wordpress.org/ en download de laatste versie van WordPress in het Nederlands. Je downloadt nu alle WordPress bestanden, inclusief de Nederlandse taalbestanden. Na het downloaden pak je de ZIP uit.

Stap 2 : Bestanden uploaden
Upload nu alle bestanden naar de juiste locatie op je webserver met behulp van een FTP-programma. Meer informatie over uploaden via FTP (Engels). Vervolg nu met de normale installatie.

Wil je om wat voor reden dan ook de Engelse download gebruiken vanaf http://wordpress.org/ dan is er binnen het installatieproces de keuze voor Nederlands. Hierna zou de installatie verder in het Nederlands moeten verlopen.

Bestaande installatie

Mocht je WordPress al geïnstalleerd hebben, ga dan naar Settings -> General Settings, en zet de Site language op Nederlands. Stap 2 is in deze situatie niet nodig.

Ga hierna naar Dashboard > Updates, en klik op "Update Translations". Nu zouden de vertaalbestanden moeten worden gedownload en geïnstalleerd.

Formeel en Informeel

De standaard vertaling voor WordPress in het Nederlands in informeel, dus de je-vorm. Sinds versie 4.5 is er ook een formele vertaling beschikbaar, dus de u-vorm.

Omdat voor de formele vertaling nog niet veel plugins en thema's vertaald zijn, kan het goed zijn een zogenaamde fallback-taal te hebben. Dit kan met de plugin Language Fallback, waarbij je dan formeel de hoofdtaal laat zijn en informeel als fallback instelt.

Ondersteuning

Mocht je nog een vraag hebben, dan kun je altijd terecht op het Nederlandstalig WordPress forum.

Meehelpen met vertalen

Wil je meehelpen met het vertalen van WordPress, plugins en thema's, lees dan verder op Meehelpen met WordPress vertalen.

Terug naar de Startpagina