Codex

Interested in functions, hooks, classes, or methods? Check out the new WordPress Code Reference!

sk:Inštalovanie WordPress vo vašom jazyku

Aj keď je WordPress prednastavený aby sa zobrazoval v Americkej Angličtine, softvér má zabudovanú schopnosť fungovania v akomkoľvek jazyku. Komunita WordPress už preložila WordPress do mnohých jazykov a témy, jazykové súbory a podpora je dostupná v mnohých iných jazykoch, (pozrite WordPress vo vašom jazyku).

Ak chcete nainštalovať internacionálnu verziu WordPress, máte dve možnosti.

  1. Nasledujte pokyny vo vašom jazyku vypísané v WordPress vo vašom jazyku
  2. Ak nie sú dostupné špecifické pokyny, nasledujte pokyny nižšie pre manuálnu inštaláciu jazykových súborov na vašu WordPress stránku.

Manuálna inštalácia jazykových súborov

Toto sú kroky ktoré by ste mali nasledovať pre inštaláciu internacionálnej verzie WordPress.

  • Stiahnite si .mo jazykový súbor pre váš jazyk (pozrite WordPress vo vašom jazyku pre tipy ako ho nájsť). Pomenovacia šablóna pre .mo súbory je založená na kódovaní jazykov ISO-639 (napr. pt pre Portugalčinu) nasledovaná kódovaním krajín ISO-3166 (napr. _PT pre Portugalsko alebo _BR pre Brazíliu). Takže, súbor pre Brazílsku Portugalčinu by sa volal pt_BR.mo, a súbor pre nešpecifikovanú Portugalčinu by sa volal pt.mo. Kompletný zoznam kódov nájdete na (kódy krajín) a (kódy jazykov). Pre automatické stiahnutie jazykových súborov uložených vo WordPress svn schránke môžete použiť tento doplnok: wp-native-dashboard.
define ('WPLANG', '');
  • Upravte tento riadok podľa .mo súboru ktorý ste práve stiahli, napr. pre Brazílsku Portugalčinu by ste pridali:
define ('WPLANG', 'pt_BR');
  • Všimnite si že ak súbory .mo a .po files neexistujú pre jazykový kód zadaný vo wp-config.php súbore, nezobrazí sa nijaká chybová správa, ale kód sa stále používa v jazyk_vlastnosti.
  • Keď ste pridali váš kód jazyka, uložte súbor.
  • Na servere vašej stránky vytvorte v adresári /wp-content ALEBO /wp-includes novú zložku nazvanú /languages.
  • Nahrajte .mo súbor do súbora languages ktorý ste práve vytvorili.
  • Nahrajte upravený wp-config.php súbor do vášho koreňového adresára WordPress.
  • Otvorte si prehliadač a choďte na vašu WordPress stránku. Mala by sa zobraziť vo vašom novom jazyku.
  • Ak si chcete prispôsobiť preklady zobrazované na vašej obrazovke, alebo pridať preklady pre výrazy ktoré sa stále zobrazujú v Angličtine aj po inštalácii, potrebujete si stiahnuť .po súbor zodpovedajúci .mo jazykovému súboru ktorý ste nainštalovali. Potom budete musieť preložiť želané výrazy a vytvoriť nový .mo súbor – pre viac informácii pozrite Preklad WordPress.

Poznámka: Ak sa v krokoch vyššie vyskytla chyba, alebo ste nešpecifikovali správny jazyk, WordPress sa nastaví späť do Angličtiny. Pre ďalšie tipy pri inštalácii WordPress, pozrite [Inštalovanie WordPress] a Často kladené otázky.