WordPress.org

Codex

Attention Interested in functions, hooks, classes, or methods? Check out the new WordPress Code Reference!

mk:Што ви нуди WordPress

WordPress е моќна алатка што служи за објавување на лични статии. WordPress може да се користи како софтвер за блог, но може да се најдат многу други примени.

Лиценца

  • Лиценца : WordPress е лиценсиран под GPL лиценсата.
  • Платформа : PHP (v4.3 или понова) и MySQL (v4 или понова) се задолжителни.

Менаџирање на содржината

Локална Инсталација 
WordPress е дизајниран да може да се инсталира на ваш сопствен веб сервер, или било каков хостинг, кој ви дава целосна контрола врз вашиот блог Ова значи дека можете да го инсталирате Wordpress на вашиот локален компјутер, и на Интернет.