WordPress.org

Codex

Attention Interested in functions, hooks, classes, or methods? Check out the new WordPress Code Reference!

mk:Codex:Заедница

Wiki датум Tuesday, June 20, 2017
Верзија 1.23.11 (4730494)
Артикли 4,613
Страници 24,635
Уредувања 160,605
Прикачени датотеки 1,377
Корисници 164,367
Администратори 25

Добредојдовте на Codex Community Portal. Ова е вистинско место да почнете доколку сакате да знаете што е кодексот и како можете да помогнете ссо документацијата. Ничија помош не е премала! Вашиот труд се цени!

Страниците кои се потребни за да влезете во светот на WP doc волонтирањето се достапни овде.

Што е кодексот?

Кодексот е википедија која се користи за документирање на WordPress. Посетете ја страницата About Codex за да научите повеќе за кодексот и зошто служи таа страница.

Како може да се вклучам во работата?

Фрлете поглед на How to Contribute за да започнете да допринесувате во развојот на WordPress документацијата.

Како може да допринесам во развојот на WordPress?

Contributing to WordPress - упатствата и останатите работи на кои можете да допринесете во развојот на WordPress.

Дали постојат некои упатства?

Секако. Ве молиме прочитајте ги Codex Guidelines, пред да започнете со работа.

Кој е одговорен?

Кодексот го водат вкупно 25 админи. На Task List пишува кој на кој проект работи и нуди листа на работи кои треба да бидат завршени. Оставете порака на User Talk страницата доколку ви е потребна некаква помош. Исто така, можете да се приклучите и на wp-docs mailing листата и испратете порака со Вашето прашање. Администраторите се љубезни и ќе ви помогнат.

Доколку сакате да контактирате некој од WordPress администраторите, посетете ја WordPress Контакт страницата.

Што се случува моментално?

Проверете ги Current events, која врска се наоѓа на десната страна од секоја страница. Исто така, можете да ја посетите и WordPress Планетата за дневни информации.

Помош!

... е достапна тука.