Codex

Interested in functions, hooks, classes, or methods? Check out the new WordPress Code Reference!

tr:Codex:Katkıda Bulunmak

Merhaba

Codex bir wiki'dir, bu herkesin onu düzenleyebileceği anlamına gelir. Codex, sizin gibi insanların katkıları sayesinde büyüyor ve gelişiyor. Codex'e katkıda bulunmayı tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Bu sayfa size Wordpress dokümantasyon projesi Codex'e nasıl yollardan katkıda bulunabileceğinizi göstermektedir.

İlk Olarak Yapılabilecek Şeyler

Katkıda bulunmaya başlamadan önce:

Bir Hesap Oluşturun ve Giriş Yapın
Bir hesabınız olmadan katkıda bulunamazsınız. Wordpress.Org forum kullanıcı adınız ve şifreniz Codex'te de işe yarayacaktır ama bir kullanıcı adınız yoksa kayıt olmalısınız.
Bir Kullanıcı Sayfası Oluşturun
Bir hesap oluşturup giriş yaptıktan sonra lütfen kendiniz için bir kullanıcı sayfası oluşturun. Bu,kendinizi anlatmanız ve bizimle bağlantıda kalmanız için yardımcı olur.
Yönergeleri Okuyun
Sitenin özelleştirme şekillerini ve yönergelerini okuyun.
wp-docs'a Kayıt Olun
wp-docs e-mail listesine kayıt olun.

Yapabileceğiniz şeyler

  1. Yönetim ve Bakım
  2. İçerik Yönetimi
  3. Tartışmalar ve Kararlar

Yönetim ve Bakım

Codex bakımına ve yönetimine yardımcı olmak için kapsamlı bir kılavuz vardır. Lütfen şimdi kılavuzu okuyun ve yardım etmeye başlayın!

İçerik Yönetimi

Codex'te bulunan içerikleri oluşturarak ve düzenleyerek Codex'e yardımcı olabilirsiniz. Aşağıda bazı yollar size sunulmuştur:

  1. İçerik,dil bilgisi,yazım ve sunum bakımından sayfaları geliştirmek için düzenleyin. Nereden başlayacağınızı bilemiyor musunuz? Rastgele bir sayfayı ziyaret edin (tüm sayfalarda sol kısımda Rastgele Sayfa bağlantısı bulunur), veya tamamlanmamış sayfalar üzerinden gidin, veya redaksiyon gereken sayfalarda çalışın. Editörler için Yardım Kılavuzu mevcuttur,belki okumak isteyebilirsiniz.
  2. Taslak listesinden bir taslak seçin ve üzerinde çalışmaya başlayın.
  3. Yeni İçerik Oluşturun: Elinizde herkes ile paylaşmak istediğiniz öğretici bir kılavuz mu var? Yeni bir sayfa oluşturmak için kılavuzu ve yeni sayfalar oluşturmak için yazılmış kılavuzu okuyun. İkisine de aşina olduktan sonra yeni makaleler yazmaya başlayabilirsiniz.
  4. WordPress Codex'i çevirin. Wordpress Codex'in çevirilerinde önde gelen pek çok kişi ve grup vardır. Eğer siz de yardımcı olmak istiyorsanız, WP-Polyglots e-mail listesine kayıt olun ve siz de halen devam etmekte olan çevirilere katılın. Codex'te ki bir makaleyi çevirdiğinizde, yeni sayfalar yazmak için kılavuzu okuyun ve çevirdiğiniz sayfayı nasıl olarak orijinal sayfaya ekleyebileceğinizi öğrenin.Şu an yapılan tercümeler Multilingual Codex'de bulunmaktadır.

Tartışmalar ve Kararlar

  1. wp-docs e-mail listesine kayıt olun ve kendi görüşlerinizi,bakış açınızı paylaşmaya başlayın. Genellikle Codex'in gidişatı hakkında tartışmalar olur ve Codex'in işleyişi ve yapısı hakkında kararlar alınır. Bilgilerinizi paylaşın ve tartışmalarda aktif rol alın,ve istendiğinde geri bildirim sağlayarak topluluğa katkıda bulunun.

İlgili